Internetgazet Lommel 14/03/2015

Vrijdag 13/03/2015 vond de boekvoorstelling plaats van “Help! Mijn kind heeft een eetstoornis”.

Internetgazet Lommel schreef volgend artikel:

help-mijn-kind-heeft-een-eetstoornis

Gisterenavond werd in CC De Adelberg het boek ‘Help, mijn kind heeft een eetstoornis’ voorgesteld. Het werd geschreven door psychologe Els Verheyen en huisdokter Staf Henderickx. Het boek geeft het verhaal weer van Chloë, die vijf jaar geleden op amper 15-jarige leeftijd aan anorexia overleed. Ook de vzw Chloë en Linda Boes, moeder van Chloë, hadden een grote inbreng in het boek. Het verhaal van de lijdensweg van zowel kind als ouders komt sereen aan bod, maar in een tweede deel worden er in het boek ook heel wat tips gegeven, tips die andere mensen dit soort situaties zouden moeten besparen. Want informatie is nog steeds erg nodig: naar schatting 55.000 (vooral) vrouwen zouden aan anorexia lijden. En het is dan ook een kwestie van vroeg te detecteren om de kans op genezing groter te maken. “Ons verhaal eindigde erg dramatisch” zegt Linda, “maar we moeten blijven hopen. Want genezen van anorexia is mogelijk”. Het boek kan besteld worden via de website van de vzw BaanChloë. (Foto Robert Boons)