Chloe

Brief Dirk Schoofs

 

ChloeAls pedagoog (eerst 30 jaar als leraar voor de klas en de jongste twee jaar als directeur van een school voor secundair onderwijs) word ik dagdagelijks geconfronteerd met jonge mensen. Pubers soms nog, meestal adolescenten met nog een heel leven voor de boeg. Als zo’n jong leven plots wegvalt, laat dat een verschrikkelijk wrange smaak achter. Zo hoort het niet… Als die dood dan ook nog veroorzaakt wordt door een aandoening die – mits tijdige diagnose en een adequate behandeling – had kunnen verholpen worden, verwordt die wrange smaak tot ongeloof en verbijstering!

Met de droeve dood van Chloë was dat niet anders … Allicht had dit niet hoeven te zijn, mocht Chloë eerder op deskundige hulp hebben kunnen rekenen. Helaas, het mocht niet zijn. Maar als er nu een actiegroep als BAAN CHLOË wordt opgericht die ernaar streeft om slachtoffers met anorexia en/of boulimie te helpen, dan is de dood van Chloë niet helemaal zinloos geweest.

Pas als het beleid op een gestructureerde manier de problemen van anorexiapatiënten wil bestrijden, kan zorgen voor minder lange wachttijden, patiënten eerder een bed wordt aangeboden, kunnen ouders, familie en vrienden van slachtoffers sneller hulp vinden…

Ik hoop dat ik door deze korte tekst en door mijn welgemeende handtekening onder de petitie van de actiegroep BAAN CHLOË een klein beetje kan bijdragen tot meer aandacht voor het probleem en een beter beleid…

Dirk Schoofs
Directeur KA LommelThere are no comments

Add yours

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.